Ingrediënten

Boterdeeg

  • 100g Brugge boter
  • 250g bloem
  • 100g cassonadesuiker
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • 1g zout
  • Zeste van 1 citroen
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • 1 vel boterpapier

Banketbakkersroom

  • ½ liter volle melk
  • 125g suiker
  • 45g puddingpoeder
  • 2 eidooiers
  • 1 merg van een vanillestok

Afwerking

  • 5 soorten rood fruit
  • 1 citroensap
  • 10g amandelpoeder
  • 2 EL abrikozengelei

Bereiding

Deeg

Bloem mengen met de zachte boter, suiker, ei + eierdooier, zout, zeste van citroen en sinaas en dit alles minimum een half uur laten koelen

Nu het deeg nogmaals kneden en uitrollen.

In een taartvorm van 24cm diameter een boterpapier leggen en dit deeg erin monteren en in een voorverwarmde oven bij 175°C laten bakken tot het krokant is geworden en dan laten afkoelen.

Banketbakkersroom

Kook ¾ van de melk met de suiker.

Puddingpoeder mengen met de eidooiers en vanille en de rest van de melk.

Dit mengsel bij de kokende melk gieten en al roerend even doorkoken.

Met een deksel erop laten afkoelen.

Afwerking

Bestrooi de afgekoelde taartbodem met amandelpoeder.

Dan er de banketbakkersroom over verdelen.

Dan de bessen even wassen in citroensap en op de room schikken.

De gelei half vloeibaar maken met wat citroensap.

Met de borstel de vruchten met wat abrikozengelei besmeren.