Ingrediënten
Bodem:
- 500g zelfrijzende bloem
- 250 ml volle melk
- 70g suiker
- 100g Brugge boter (gesmolten)
- 2 eieren
- 1 EL zeste van sinaasappel
Tussenlaag:
- 800g ananas in stukjes (netto gewicht) (of eventueel ander fruit)
- 3 EL broodkruim of Panko
- 100g suiker
Bovenlaag:
- 150g bloem
- 150g suiker
- 100g Brugge boter (gesmolten)
Bereiding
De ananasstukjes met de suiker en panko mengen en 1 uur laten rusten
De zelfrijzende bloem mengen met volle melk, suiker, gesmolten Brugge boter, eieren en sinaaszeste. Deze deeg goed kneden.
De bloem en suiker en gesmolten boter kneden tot een kruimelige massa
Nu in een taartvorm van 25cm diameter een boterpapiertje leggen en hierop het deeg egaal verdelen
Hierop het ananasmengsel leggen
En hierop de crumbel van bloem suiker en boter
Deze in een voorverwarmde oven bij 190°C 50 à 55 min laten bakken