Boules de Berlin met banketbakkersroom

Ingrediënten

Boules                                                                                                       

  • 75g Nazareth boter
  • 35g verse gist                                          
  • 500g bloem                                                             
  • 250ml kokosmelk                                                    
  • 1 eidooier                                                                 
  • 20g vanillesuiker                                    
  • 30g suiker                                                                
  • 10g zout                                                  
  • Poedersuiker voor afwerking

Banketbakkersroom

  • 125g Nazareth boter
  • 1 Vanillestok
  • 35g puddingpoeder
  • 60g suiker
  • 60g cassonadesuiker
  • 150g eidooiers (8)
  • 400ml volle melk
  • 200ml volle room

Bereiding

De gist oplossen in kokosmelk en bij de bloem gieten samen met de eidooier, vanillesuiker, zout, de zacht gemaakte boter en de suiker.

Dit alles stevig kneden, afdekken en 30 minuten laten rusten.

Intussen de crème maken:

Melk en suikers koken

Puddingpoeder en eidooiers en vanillemerg en room goed mengen.

Dit mengsel bij de kokende melk gieten en al roerend even laten doorkoken.

Overgieten in een koude schotel en laten koelen tot ongeveer 40°C en dan de boter doorkloppen.

Nu het deeg stevig kneden en er bolletjes van draaien van 50g elk.

Deze op boterpapier leggen en met een keukendoek erop 90 minuten laten rijzen op kamertemp.

De friteuse verwarmen tot 160°C en de bolletjes er in 6 minuten bruin laten bakken.

Laten uitlekken, afkoelen en doormidden snijden.

De crème nog eens goed doorroeren en in een spuitzak gieten en verdelen over de onderste helften van de bollen, bedekken met de bovenste helften en bestrooien met poedersuiker.