Ingrediënten
Voor de cake:
- 1 zakje gewone cakemix (en alle ingrediënten die op de verpakking staan vermeld)
Vulling:
- 250 ml koude melk
- 25 g instant vanillepoeder
- 300 ml room opgeklopt tot slagroom
- Chocoladeglazuur: (Als je een dikkere laag wil, kan je deze hoeveelheden gewoon verdubbelen.)
- 150 g ongezoete chocolade, grof gehakt
- 15 g boter
- 150 g poedersuiker
- 30 ml melk
Bereiding
De oven voorverwarmen en het cakebeslag bereiden volgens de instructies op de verpakking. Bedek twee ronde bakblikken van 25 cm met bakpapier of vet je vorm in met boter en bloem.. Bak de cake volgens de instructies op de verpakking goudbruin; controleer of de cake klaar is met een tandenstoker. Laat de cake afkoelen, haal hem uit het bakblik en laat hem verder afkoelen op een rooster.
Vulling:
Klop 250 ml melk met de puddingpoeder met een klopper of mixer gedurende 2 minuten op. Roer er voorzichtig de slagroom onder. Laat 5 minuten rusten. Leg de cakelagen op elkaar op een bord, en smeer daartussen het puddingmengsel.
Voor het glazuur: doe de chocolade en de boter in een kom en zet deze gedurende een minuut op de hoogste stand in de microgolf. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Voeg poedersuiker en 2 eetlepels melk toe; klop dit tot een glad glazuur. Smeer het glazuur onmiddellijk over de cake. Zet de cake minstens een uur in de koelkast voor het opdienen.