American Pancakes op Vlaamse wijze

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • ½ liter karnemelk of melk
  • ½ zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 2  zakjes vanillesuiker
  • 50 gram dixmuda boter plus extra boter om te bakken.

Bereiding

Meng de ingrediënten met behulp van een mixer of keukenrobot
Laat het mengsel vervolgens een half uur rusten.

Verhit een  kleine koekepan en laat een klontje boter smelten.
Schep met zoveel beslag in de pan zodat een pancake ontstaat van ongeveer 10 cm doorsnede.

Zodra de pancake luchtbelletjes gaat vertonen én de onderkant dit toelaat, draai de pancake om.

Hooguit nog een minuutje wachten en de pancake is klaar.

Dit herhalen tot dat het beslag op is.

Serveertips

Deze pancakes zijn lekker met gesmolten boter, mapple syrup of ahorn siroop
Yummie  lekker met aardbeien en slagroom of gemengd fruit en mascarpone luchtig opgeklopt met een beetje bloemsuiker.