Ingrediënten
Citroenboter
- 250g Brugge boter
- Zeste van 1 citroen
- Zeste van 1 limoen
- Peper en zout
groenten
- 1 kg krielaardappelen
- 1kg worteltjes
- 1 kg jonge venkel
Kip
- 4 kipfilets
- Sap van ½ limoen
- 3 EL honig
- 1 TL sambal oelek
- 50g Brugge boter
- Peper en zout
Bereiding
De boter laten zacht worden en in een mengbekken deze boter draaien met de zeste van limoen en citroen en het sap van ½ limoen en peper en zout.
De groenten afzonderlijk gaarkoken in gezouten water
De kipfilets in repen snijden
en besprenkelen met limoensap en honig en sambal, peper en zout en dit gedurende 2 uur laten marineren inde koelkast.
Dan deze kippen repen in boter laten aanbakken en nog wat bij kruiden
Op een bord schikken met de groenten en er weelderig de citroenboter op laten uitsmelten
“ De citroenboter past ook uitstekend bij vis”