Ingrediënten
- 2 wilde eenden
- 10 repen spek
- 300g beukenzwammen
- 60g Brugge boter
Vulling:
- 100g broodkruim
- 1 ui
- 300g gemengd gehakt
- 4 eieren
- ½ TL zeste van sinaas
- 200g gemalen Brugge prestige
- ½ TL sambal
- 1 TL mosterd
- 5 pijpajuintjes versnipperd
- Peper en zout
Bereiding
Maak de farce door alle ingrediënten goed te mengen
Spoel de eenden goed af om bloedresten te verwijderen en vul ze op met de farce.
In een broodkom op de bodemen de zijkanten de repen spek open leggen en hierin de eenden leggen
De eenden nog eens goed kruiden met peper en zout een een stukje Brugge boter erop leggen
Nu de eenden in een voorverwarmde oven bij 200°C plaatsen gedurende 60 min. Dan de oven uitzetten
Nog 10 min in de oven laten rusten De zwammen kort afbakken in boter en alles opdienen