Ingrediënten

  • 1 lamsbout met been
  • Peper en grof zeezout
  • 150g Nazarethboter
  • 1 bokaaltje groen peperbolletjes
  • 200g gezouten spekrepen
  • Een 15-tal dragontakjes

Bereiding

In het vlees met een scherp mes een 6-tal insnedingen maken en deze opvullen met groene pepertjes, grof zout, peper en een paar takjes samengeplooide dragontakjes.

Boter in een braadslede laten smelten en hierin het vlees leggen, het spek erover verdelen en de rest van de groene pepertjes en eventueel nog wat dragon rond het vlees leggen.

Het vlees nu in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 1 uur laten bakken.

Het vlees mag nog mooie roze zijn en dit dan in dikke plakken verdelen op een bord met een flink stuk kruidenboter erop.

Serveren met een stronk witloof en een schilaardappel met ook kruidenboter erin.