Gevulde kip met witloof en baby-mais

Ingrediënten

  • 300 gr Brugge boter
  • 1 kip van 1kg
  • 200 gr baby-mais
  • 6 sjalotten
  • 150 gr varkens runds gehakt
  • 1 ei
  • 750 gr witloof
  • peper, zout
  • muskaatnoot
  • 1 kl marjolein
  • sap van 1/2 citroen

Bereiding

Meng het gehakt me het ei, de fijn gesnipperde sjalotten, de kruiden en marjolein,
Vul de kip op met dit mengsel en naai dicht.
De gevulde kip in een ovenschaal leggen met de helft van de boter in partjes er bovenop geschikt en nog een weinig bij kruiden met peper en zout,
Braadt in de oven ca 50 min bij 180 à 200 °
Af en toe wat gevormde saus over de kip lepelen,
Intussen het witloof in de lengte in 2 snijden en stoven in de rest van de boter samen met het citroensap, peper en zout.
Ook de baby-mais in licht gezouten water in 5 à 10 min gaar koken.