Ingrediënten

  • 4 Hamburger broodjes
  • 400g filet americain
  • 400g kalfsgehakt
  • 3eieren
  • 4 sneetjes Nazareth kaas
  • 150g Nazarethboter
  • 1 dikke ui
  • 70g paneermeel
  • Peper en zout
  • 1 EL graantjesmosterd
  • Sla en eventueel augurkschijfjes
  • Rode uiringen
  • Ketchup
  • 1 chilipepertje
  • 1 ring van 10 à 12 cm doormeter

Bereiding

De ui en chilipepertjes fijnsnijden en aanstoven in 50g Nazarethboter,

Meng het  gehakt , americain, ui, chili,  geraspte kaas, eieren, paneermeel, peper en zout en mosterd.

Het mengsel verdelen in parten van 150g en in een ring de hamburger vormen

Deze afbakken in 50g boter 2 minuten aan beide kanten op een hoog vuur en dan nog eens 5 minuten verder laten bakken op een laag vuur

De broodjes opensnijden, beboteren en even onder de grill plaatsen

Dan deze beleggen met sla, kaas, uiringen en eventueel augurkschijfjes en de hamburger en ketchup

Om een vlek op de broodjes te krijgen kan je een alufolie over een gedeelte van het broodje leggen en zo grillen

Voor de afwerking:

Oren zijn gele paprika stukken, ogen zijn radijsringen met groene pepertjes, tong is tomaatschijf, neus is tomaatschijf en kappertjes, horens zijn mini komkommertjes.